Göz Altı Morlukları Nedeni


Göz Altı Morlukları Neden Olur

İnsanların en büyük estetik kaygılarından biri de hiç kuşkusuz gözaltı morluklardır. Çeşitli nedenlere bağlı olarak oluşan bu sorun bazı insanlarda kalıcı olabilirken bazı insanlarda geçici nedenlerle ortaya çıkıyor.

 Gözaltı morlukları kadın ve erkek herkesi rahatsız eden bir sorundur. Bu morluklar cildin hem sağlıksız hem de bakımsız görünmesine neden olan morlukların nedenleri çok farklı olabiliyor.

Gözaltı Morlukları Neden Oluşur?


Gözaltı morluklarının oluşum nedenleri arasında genetik faktörlerden çevresel faktöre kadar birçok farklı neden sayılabilir. Oluşmasındaki en önemli nedenler şunlardır:

·         Yorgunluk
·         Uykusuzluk
·         Stres
·         Karaciğer ve böbrek rahatsızlıkları
·         Demir eksikliği.


Bunların yanında yaşlanmada en belirgin nedenler arasında sayılabilir. Regl döneminde kadınların cilt renginde solmalar meydana gelir ve bu solmalar gözaltlarının daha mor görünmesine sebebiyet verebilir. Alkol ve sigara tüketimini fazlalaştırmak önemli nedenler arasındadır. 


Gözaltı morluklarının oluşmasının en önemli nedenleri arasında sağlıksız beslenme de sıralanabilir. İnsanlar ciltleri için ihtiyaç duydukları vitaminleri alamadıklarında renk değişimleri ve morarmalar meydana gelecektir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Badem Göz Estetiği Nedir

Göz Kapağı Estetiği Nedir